Suutari, tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Suutari
Koulutus alkaa: 
14.08.2019
Koulutuksen laajuus: 
13
kuukautta
Koulutus lyhyesti: 
Suutari. Jalkinealan koulutus antaa hyvät taidot monipuolisiin tehtäviin. Kouluttaudu jalkineiden valmistajaksi tai suutariksi. Oppisopimus tai oma ehtoinen koulutus. Myös työvoimakoulutuksena.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Perustutkinto antaa valmiudet työskennellä jalkineita valmistavissa yrityksissä, suurtariliikkeissä ja kaupanalalla. Alan yhteisten opintojen jälkeen opiskelijat suuntatuvat joko jalkineiden valmistukseen tai korjaamiseen. Sataedu tarjoaa opiskelijoille uuden, nykyaikaisen oppimisympäristön. Sivulta avautuva kuvagalleria esittelee opiskelua ja oppimisympäristöä tarkemmin.

Perustutkintokoulutukseen voi hakea ilman aikaisempaa alan koulutusta tai tutkintoa. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan hänen aiempi osaaminen, työkokemus ja koulutus.

Myös oppisopimuskoulutus on mahdollinen. Opiskelijan tulee hankkia itse oppisopimuksen edellyttämä alan työpaikka.

Osa koulutuspaikoista on työttömille tai työttömyysuhan alaisille  ja osa niin kutsuttuja omaehtoisia paikkoja, joihin voivat hakea kaikki koulutuksesta kiinnostuneet. Työvoimakoulutukseen haetaan osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero on 685199.

Omaehtoiseen koulutukseen Hakeminen-sivulla olevalla lomakkeella. 

OPISKELE SUUTARIKSI!

Koulutuksessa opitaan tekemään jalkineita ja korjaamaan niitä. Opiskelija oppii tuntemaan nahka- ja jalkinealan materiaalit, kenkärakenteet ja saa perustiedot yrittäjyydestä.

Taitojen karttuessa koulutuksessa opitaan suunnittelemaan jalkineita ja muita nahkatuotteita.

Opiskelijat suuntautuvat joko jalkineiden valmistukseen tai jalkineiden korjaukseen valintansa mukaan.

Koulutukseen kuuluu työssäoppimisjakso, jonka aikana opiskelija voi täydentää osaamistaan ja pääsee tekemään koulutuksessa opittuja asioita käytännön työn parissa.

Koulutuksen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin jalkinealan yrityksiin ja alan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville henkilöille, jotka haluavat oppia jalkineiden valmistusta ja korjausta.

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet asiakaspalvelusta ja yrittäjyydestä. Suutarin ammattiin opiskelevalla on hyvä olla alalla tarvittavaa kädentaitoa ja luovuutta.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija suorittaa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon jalkinealan koulutusohjelmassa. Tutkinto suoritetaan näyttönä, joita opiskelija suorittaa opiskelunsa aikana opintojen eri vaiheissa.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus, opinnot ja muu osaaminen.

Jalkinealan koulutus antaa hyvän ja monipuolisen perusosaamisen jalkinealalla työskentelyyn ja työllistymiseen.

Osaamisala: