Lähihoitaja, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Lähihoitaja
Koulutus alkaa: 
12.08.2019
Koulutus lyhyesti: 
Työvoimakoulutus, Harjavalta elokuu 2019. Haku 19.5.2019 asti. Työvoimakoulutus, Kankaanpää elokuu 2019. Haku 19.5.2019 asti.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Lähihoitaja työskentelee asiakkaan toimintakykyä tukien hoito-, huolenpito- ja kasvatustyössä eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa.

Koulutuksen monipuolisuus antaa tutkinnon suo­rittaneelle mahdollisuuden työskennellä eri sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä.

On tärkeää, että lähihoitajalla on käytännön kas­vatus-, hoito- ja huolenpitotaitojen lisäksi hyvät ihmis­suhde- ja vuorovaikutustaidot ja että hän osaa tukea asiakkaansa toimintakykyä. Lähihoitaja hallitsee myös ammattietiikan ja hänellä on hyvät ongelman­ratkaisutaidot.

Koulutuksen aikana jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnistelma. Suunnitelmaan kirjataan mm. tarkemmin tutkinnon muodostu­minen ja alan työpaikoilla tapahtuvan oppimisen ajankohdat sekä koulutuksen kesto.

Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa alan koulutusta. Hakijalla voi olla alan työkokemusta.

Koulutus sisältää myös alan eri työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Tutkinto suoritetaan osallistumalla näyttöihin.

Aikataulu Harjavalta

Tutkinto koostuu pakollisista tutkinnon osista: Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen. Näiden tutkinnon osien jälkeen hakija voi itse valita seuraavista osaamisaloista: Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito, Mielenterveys- ja päihdetyö, Sairaanhoito ja huolenpito tai Ikääntyvien hoitoo ja kuntoutuminen. Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan valinnainen tutkinnon osa ja yhteiset tutkinnon osat.

Koulutuspaikka: Harjavalta

Koulutus: 12.8.2019 (loma 1.7.-31.7.2020)

Hakuaika: 19.5.2019 asti

Hae osoitteessa www.te-palvelut.fi, Asioi verkossa –painikkeen kautta

Koulutusavain: 683534

Haastattelut ja valintapäätös: 6.6.2019

Osa hakijoista kutsutaan soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 3.6.2019.

 

 

Aikataulu Kankaanpää

Tutkinto koostuu pakollisista tutkinnon osista: Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen. Näiden tutkinnon osien jälkeen hakija voi itse valita seuraavista osaamisaloista: Sairaanhoito ja huolenpito tai Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen. Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan valinnainen tutkinnon osa ja yhteiset tutkinnon osat.

Koulutuspaikka: Kankaanpää

Koulutus: 12.8.2019 (loma 1.7.-31.7.2020)

Hakuaika: 19.5.2019 asti

Hae osoitteessa www.te-palvelut.fi, Asioi verkossa –painikkeen kautta

Koulutusavain: 682517

Valintapäätös: vko 25

Osa hakijoista kutsutaan soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 5.6.2019.